Montage

MONTAGE SOLARDISC® & SOLDISK PRODUKTEN 

SolarDisc247

De staanders bestaan uit 2 gedeeltes. Schuif de staander aan de onderzijde in de SolarDisc (zo stevig mogelijk indrukken). Desgewenst op 1 staander voor een hoogte van 50 cm of met behulp van het verbindingsstukje op een hoogte van 100 cm. Voor vervanging van de solarmarker (accu incl. solarpaneel) kunt u de acrylglas plaat losschroeven, de solarmarker uit de houder halen (deze dient u als chemisch afval te behandelen) en op daarvoor geschikte depots af te geven. Nieuwe solarmarkers zijn bij ons los te verkrijgen.

Soldisk acrylglas schijven op staanders

Soldisk 3D large met spiegel

Schijf op het staafje steken bovenop de spiegel. 
Daarna de meegeleverde afsluitende rubberen einddop bovenop de zonneschijf plaatsen. Bij staanders bestaande uit 2 delen de staander vervolgens inschuiven in de huls van het onderste deel van de spiegel. De staanders kunnen naar wens op 2 verschillende hoogtes worden geplaatst met het meegeleverde koppelstuk.

Indien gewenst kunnen zowel de twee delen van de staander en bovenop de afsluitende dop voor extra stevigheid worden vastgelijmd).
De (samengestelde) Soldisk in de grond steken en genieten…

Soldisk schijf medium

Schijf medium draaiend aandrukken over de rubberen einddop bovenop de staander.

De schijf vervolgens in de grond steken en genieten…

Soldisk schijf mini uitvoering

Schijfje mini stevig draaiend plaatsen over de rubberen dop bovenop de staander.

Daarna bijvoorbeeld ergens in de grond, een vaas of koker plaatsen en genieten.

Product Informatie & Onderhoud

De speciale acrylglas schijven zijn UV-stabiel, dat wil zeggen dat door blootstelling aan sterk zonlicht of andere weersomstandigheden deze niet vervaagt. Het materiaal is bestand tegen een hoge warmte (120° C) en extreme koude (vorstvrij tot -50° C). Zelfs sneeuw en vorst zijn geen probleem - de schijven kunnen dus gemakkelijk buiten staan in de winter

De SolarDisc® is eveneens probleemloos buiten te gebruiken met temperaturen van -15° tot + 50°C.

Het oppervlak van de acrylglas schijf dient bij voorkeur met zorg te worden behandeld. Harde materialen kunnen krassen en andere schade veroorzaken op de schijven. De staander wordt gekenmerkt door zijn soepelheid en is gevoelig afgesteld. De staander is in combinatie met de acrylglas onderdelen onbreekbaar - indien correct gebruikt. Het acrylglas is vorm- en kleurvast. Met 30 jaar fabrieksgarantie.

Reiniging

Het acrylglas is eenvoudig met een beetje afwasmiddel, verdunt met een zeer grote hoeveelheid  water, te reinigen. Er moet echter wel gebruik worden gemaakt van een zachte doek. Voor hardnekkige vlekken kan ook spiritus of reinigingsmiddelen op basis van alcohol of benzine worden gebruikt. In geen geval mogen ruwe sponzen, borstels of schuurmiddelen worden gebruikt, omdat deze kunnen leiden tot krassen op het oppervlak.